martes, 29 de mayo de 2012

Femten praktiske regler

1.- Først av alt, vask hendene og ta på forkle!


Forkle

å vaske hendene


2.-Les oppskriften nøye, og helt igjennom, før du begynner.



nøye (minuciosamente)



Oppskrifte





3.- Finn alle ingrediensene og den redskapen du skal  bruke






Redskaper


Redskaper

Redskaper




4.- Ikke glem  en våt klut i tilfelledu skulle søle


klut-kluten

i tilfelle(en caso de)


å søle


5.- Hvis noe skal hakkes eller kuttes bruk spekefjøl og en god kniv.

å hakke

å kutte


spekefjøl


6.-Vær forsiktig med kniven!

7.-Skal du bruke stekepane, så snu skaftet til siden, så du ikke risikerer å komme bort i det uforvarende så panna vipper.


   
stekepanne





                                          Stekepanne skaft

snu skfaten til siden 
uforvarende (imprevisto)

8.-Bruk store, stødige boller når du blander ingrediensene

en stor stødig bolle 

9.- Skal du bruke stekeovnen, så skru på varmen en god stund før den skal brukes.


10.-Bruk alltid grytekluter eller stekevotter når du tar i varme gryter og fat, og plasser dem på et underlag som tåler varme

grytekluter



stekevotter

fem gryter

fat
fat


underlag som tåler varme


å tale. aguantar


11.- Skru av varmen straks du er ferdig med å steke eller koke

Skru opp varmen... sube la temperatura
Skru ned varmen.... baja la temperatura
Skru på varmen.......... enciende el fuego
Skru av varmen................apaga el fuego







12.- Legg maten pent på fat eller i bolle. Det er viktig at det du serverer ser delikat ut.



13.- Vask all redskapen du har brukt, og rydd pent etter deg



14.- Kast evt. tomemballasje og rusk og rask


Tomemballasje



rusk og rask (residuos)


15.-Hvis du har problemmer med noe, så spør e voksen om hjelp.

Og så la oss starte og ha det moro!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Jobbintervju