1.- Først av alt, vask hendene og ta på forkle!
Forkle
å vaske hendene
2.-Les oppskriften nøye, og helt igjennom, før du begynner.
nøye (minuciosamente)
Oppskrifte
3.- Finn alle ingrediensene og den redskapen du skal bruke
Redskaper
Redskaper
Redskaper
4.- Ikke glem en våt klut i tilfelledu skulle søle
klut-kluten
i tilfelle(en caso de)
å søle
5.- Hvis noe skal hakkes eller kuttes så bruk spekefjøl og en god kniv.
å hakke
å kutte
spekefjøl
6.-Vær forsiktig med kniven!
7.-Skal du bruke stekepane, så snu skaftet til siden, så du ikke risikerer å komme bort i det uforvarende så panna vipper.
stekepanne
Stekepanne skaft
snu skfaten til siden
uforvarende (imprevisto)
8.-Bruk store, stødige boller når du blander ingrediensene
en stor stødig bolle
9.- Skal du bruke stekeovnen, så skru på varmen en god stund før den skal brukes.
10.-Bruk alltid grytekluter eller stekevotter når du tar i varme gryter og fat, og plasser dem på et underlag som tåler varme
grytekluter
stekevotter
fem gryter
fat
fat
underlag som tåler varme
å tale. aguantar
11.- Skru av varmen straks du er ferdig med å steke eller koke
Skru opp varmen... sube la temperatura
Skru ned varmen.... baja la temperatura
Skru på varmen.......... enciende el fuego
Skru av varmen................apaga el fuego
12.- Legg maten pent på fat eller i bolle. Det er viktig at det du serverer ser delikat ut.
13.- Vask all redskapen du har brukt, og rydd pent etter deg
14.- Kast evt. tomemballasje og rusk og rask
Tomemballasje
rusk og rask (residuos)
15.-Hvis du har problemmer med noe, så spør e voksen om hjelp.
Og så la oss starte og ha det moro!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario